Wednesday, November 14, 2012

Big step

Dah lebih kurg setahun lebih.. (nk masuk 2 tahun ekceli) dah bertapak kat sini. kedai ku ini walau pun tecik tapi alhamd ada kasteme walkin lalu lalang. kedai2 sblh2 ni mmg cukup mmbantu. sblh ni kedai enpon. mmg dah lebih 10 tahun katanya dia sewa kat situ. of course le regular kasteme dia pun ramai. mamak haji tapah kat sblh tu pemes dgn nasik beriani nye..nan nye. tapi kalu takde pape yg glamer pun pasti nya mamak menjadi tumpuan lepak2 kat area KL ni. walaupun mamak ni tecik tapi bile malam, darang sibuk bukak meja sana sini. tak sunyi langsung. sblh mamak ada iwani. ramai peniaga kecil2an dtg beli brg2 nk meniaga kat situ. kite2 ni pun kalu beli barang kat situ pun murah2 je. sblh sini pun kedai eksesori kereta, yg ni mmg kaum adam lah ramai. tapi takpe bile darang makwe, mesti makwe2 dtg lepak kedai tudung aku ni hihihi. sama jiwa lah dgn aku mmg aku xreti lngsung bak bak eksesori kereta dr pam tayar smpi lah servis bulan2 seme 'cik abe' yg buatkn. kalu emerg pun 'haram' aku tak pegi. rela jalan kaki or merempit. hahahaha. aduyai zai. 

Nk dijadikan ceritera, konon2 aku ni nk pindah kedai yg lebih besar. mencari kedai tingkat 1. konon2 nye nk more fokus on on9 lebih dr walkin. sbb spnjg pemerhatian ku ini, ramai yg dtg kedai ni pun dr on9. jadinya walkin ada lah sgt sgt lah kureng. kalu nk walkin byk mmg lah kena pegi kat carrefour ke giant ke tesco ke.. jalan tar ke.. tu pun ada time time dia jugak. pegi time opis hour.. mmm senyap sunyi jugak lah. ape nk buat. Kite ni hanya mampu berusaha.. pastu tawakal .. doa byk2..rezeki tu di tangan Tuhan. kalu dah bukan rezeki kite .. bukan rezeki kite lah kn. 

ok. skrg ni kedai dah ada. cuma nk ke tanak je. huhu. masa buka kedai tecik ni dulu dekat 20k abis mcm tu je. ni kalu kedai besa dgn takded karpet..econ..bla bla.. huis mahu byk jugak lah abis. nk stabil pun makan tahun jugak huhu~. if i stay mmglah selesa tapi takde cabaran. income pun mcm tu je lah.. nk expand u hav to move n move. so big step kena buat. aku ni bersedia ke belum nk terjah alam bisnes ni dgn serius. nk seribu daya tanak seribu dalih. tepuk dada tanya selera!